εργοθεραπευτής στην πεύκη

εργοθεραπευτής στην πεύκη, εργοθεραπευτές πεύκη, εργοθεραπεία, εργοθεραπευτές εοπυυ, προγράμματα εργοθεραπείας, ειδικές θεραπείες, συνεδρίες, ασκήσεις εργοθεραπείας, εργοθεραπευτικές παρεμβάσεις, παιδιατρική εργοθεραπεία, εργοθεραπευτές κατοίκον

Ειδικά προγράμματα εργοθεραπείας και συνεδρίες στο χώρο σας στην Πεύκη | Θεραπεία Κατοίκον | Τηλ. 212 1011661, Κιν. 6908 753700

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Εργοθεραπευτής Πεύκη

εργοθεραπεία πεύκη, προγράμματα εργοθεραπείας, εργοθεραπευτικές παρεμβάσεις, ασκήσεις για εργοθεραπεία, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση – σύνδρομα, κινητική αδεξιότητα, δημιουργική απασχόληση, δαπ-δεπυ

Τι είναι η Εργοθεραπεία και σε ποιούς τομείς παρεμβαίνει

Εργοθεραπεία είναι μια εξειδικευμένη επιστήμη στο χώρο της υγείας, που βελτιώνει δεξιότητες ατόμων με δυσλειτουργία στους τομείς ανάπτυξης.

Οι τομείς αυτοί αφορούν:

 • Την Αυτοεξυπηρέτηση του ατόμου και την ανεξαρτητοποίηση του σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής όπως η σίτιση, ένδυση-υπόδηση ασφάλεια, μετακίνηση, προσωπική υγιεινή.
 • Την παραγωγικότητα του ατόμου όπου εκτιμάται η ικανότητά του στον τομέα της εργασίας. Για το παιδί η «εργασία» είναι το παιχνίδι και η μαθησιακή του εξέλιξη.
 • Την κινητικότητα του ατόμου, όπου αξιολογείται κυρίως η ικανότητά του να συντονίζει μέρη του σώματος (άνω και κάτω άκρων) λεπτής ή αδρής κινητικότητας.
 • Τις αισθητηριακές δεξιότητες του ατόμου όπου εκτιμάται η ικανότητά του στην αντίληψη που έχει με το σώμα του (σωματογνωσία) και το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του σώματος με το περιβάλλον (κιναισθησία).
  Επίσης εκτιμάται η οπτική και ακουστική αντιληπτικότητα (αντίληψη του ατόμου οπτικών και ακουστικών ερεθισμάτων) και η στερεογνωσία (προσδιορισμός μεγέθους, υφής και σχήματος αντικειμένου).
 • Τις Γνωστικές δεξιότητες του ατόμου όπου εκτιμάται η ικανότητά του στην αντίληψη, τη μνήμη, προσοχή – συγκέντρωση, σκέψη, επικοινωνία, κρίση και άλλες νοητικές ικανότητες που διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στη διαδικασία επεξεργασίας των γνωστικών πληροφοριών.
 • Τη Συμπεριφορά και Κοινωνικοποίηση του ατόμου έτσι ώστε να προσαρμόζεται (συμπεριφορικά) σε μια δεδομένη κατάσταση. Να έχει αυτογνωσία, να συμμετέχει σε δυαδικές και ομαδικές σχέσεις (αλληλοεπίδραση ατόμου με οικείους και αγνώστους). Επίσης να ακολουθεί κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς.

 

Εργοθεραπευτική Παρέμβαση

Ο εργοθεραπευτής σύμφωνα με αυτούς τους τομείς αξιολογεί τη λειτουργικότητα του ατόμου και εκπαιδεύει τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του.

Παιδιατρική Εργοθεραπεία και Παρέμβαση

Η παιδιατρική εργοθεραπεία ασχολείται με διαταραχές που εμποδίζουν τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών. Εκεί ο εργοθεραπευτής με κύριο μέσον το παιχνίδι ασχολείται με την εκπαίδευση δεξιοτήτων του παιδιού που αφορούν γνωστικές και μαθησιακές δυσκολίες, κινητικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς.

Σε ποιούς τομείς παρεμβαίνει η Εργοθεραπεία;

Γνωστικός-Αντιληπτικός Τομέας
Συγκέντρωση-προσοχή, οργάνωση, χωροχρονικός προσανατολισμός, κατανόηση κτλ.

Αδρής κινητικότητας
Συντονισμός άνω και κάτω άκρων, ισορροπία, οργάνωση, ενδυνάμωση, χαλάρωση.

Λεπτής κινητικότητας
Λαβή μολυβιού, γραφοκινητικός συντονισμός, οπτικοκινητικός και αμφίπλευρος συντονισμός.

Τομέας κοινωνικών δεξιοτήτων
Βλεμματική επαφή, κοινωνική ανταπόκριση, προσαρμοστικότητα και ακολουθία κανόνων.

Τομέας αυτοεξυπηρέτησης
Δεξιότητες καθημερινής ζωής (ένδυση-υπόδηση, προσωπική υγιεινή, τουαλέτα, σίτιση).

Επικοινωνία

Δεξιότητες λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας.
Αισθητηριακός τομέας
Εκπαίδευση αισθητηριακών δεξιοτήτων όπου εστιάζονται σε τρεις βασικές αισθήσεις (απτική, αιθουσαία, ιδιοδεκτική). Επιτρέπει στα παιδιά να αντιλαμβάνονται, να αποτυπώνουν και να αντιδρούν σε περιβαλλοντολογικά ερεθίσματα.

Σε ποιές παθήσεις απευθύνεται η Παιδιατρική Εργοθεραπεία

 • Διαταραχές αυτιστικού φάσματος
 • Εγκεφαλική παράλυση
 • Νοητική υστέρηση
 • Σύνδρομα (Down, ελλειμματικής προσοχής)
 • Μαθησιακές δυσκολίες
 • Ψυχοκοινωνική καθυστέρηση
 • Δυσπροσάρμοστη συμπεριφορά

 

εργοθεραπευτές πεύκη, εργοθεραπεία εοπυυ, γνωστικές και αντιληπτικές ανεπάρκειες, αναπτυξιακή καθυστέρηση, νοητική υστέρηση και σύνδρομα, γραφοκινητικές δυσκολίες, δεξιότητες, καθημερινές δραστηριότητες, κινητικές διαταραχές, λογοθεραπευτές πεύκη

εργοθεραπεία

εργοθεραπευτής στην πεύκη, λογοθεραπεία πεύκη, συνεδρίες εργοθεραπείας, εργοθεραπευτικές παρεμβάσεις, παιδιατρική εργοθεραπεία, μέθοδοι παρέμβασης, αξιολόγηση