υπηρεσίες λογοθεραπείας

υπηρεσίες λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής

Υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής αγωγής στο χώρο σας | Τηλ. 212 1011661, Κιν. 6908 753700

λογοθεραπεία αθήνα

Τι είναι η λογοθεραπεία

Η επιστήμη της λογοθεραπείας ασχολείται με την πρόληψη,τη διάγνωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων επικοινωνίας (λεκτικής ή μη) που μπορεί να εμφανίζουν παιδιά ή ενήλικες. Στοχεύει στην ομαλή ένταξη του ατόμου στο κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον.

Περισσότερα εδώ >>

εργοθεραπεία αθήνα

Τι είναι η εργοθεραπεία

Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία μέσα από κατάλληλα επιλεγμένες και στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες αποσκοπεί στη βελτίωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων με την ευρεία έννοια του όρου.

Περισσότερα εδώ >>

ειδική αγωγή

Η Ειδική αγωγή ως επιστήμη άρχισε να απασχολεί τους ερευνητές σχετικά πρόσφατα. Ένας από τους κύριους στόχους της σύγχρονης ειδικής αγωγής είναι η ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην οικογένεια τους, στο σχολείο τους και στο περιβάλλον – κοινωνία όπου ζουν με σκοπό την εξάλειψη της περιθωριοποίησης και της απομόνωσης αυτών

Περισσότερα εδώ >>

ειδική μελέτη

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η καθημερινή μελέτη των παιδιών έχει γίνει φόρτος και άγχος όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερα εδώ >>

παράλληλη στήριξη

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της «Ειδικής Αγωγής», η παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση από εκπαιδευτικό της ειδικής αγωγής είναι μια από τις δυνατότητες φοίτησης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολική τάξη του γενικού σχολείου.

Περισσότερα εδώ >>

αυτισμός αθήνα

Τι είναι αυτισμός; Είναι σοβαρή, νευροψυχιατρική διαταραχή, που οφείλεται σε δυσλειτουργία του εγκεφάλου, εκδηλώνεται νωρίς και διαρκεί ολόκληρη τη ζωή. Χαρακτηρίζεται από ποιοτικές αποκλίσεις στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη δημιουργία σχέσης, στη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και στο παιχνίδι-σκέψη-φαντασία.

Περισσότερα εδώ >>

ψυχοθεραπεία

Το πλαίσιο της θεραπείας, δηλαδή ο στόχος, η χρονική διάρκεια και το κόστος της, συμφωνείται συνήθως από την αρχή αλλά, φυσικά, αυτό μπορεί να τροποποιηθεί -και πάλι από κοινού-, αν κριθεί απαραίτητο στην πορεία. Η ψυχοθεραπεία είναι μία επιστημονική και συνεχώς εξελισσόμενη, τα τελευταία εκατό και πλέον χρόνια, θεραπευτική μέθοδος.

Περισσότερα εδώ >>

Αξιολόγηση εξ’αποστάσεως
Η πρώτη αναγνωριστική αξιολόγηση αλλα και συνεδρίες μπορούν να γίνουν μέσω skype σε οποιαδήποτε περιοχή και να βρίσκεστε.
Συνεργασία με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
Εξυπηρετούνται όλες οι περιοχές εντός Αθηνών

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

υπηρεσίες λογοθεραπείας

επικοινωνία